Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Berlusconi förlovar sig – med 27-åring

Publicerad 2012-12-17

Skandalomsusade Silvio Berlusconi, 76, är redo comeback – och har blivit kär.

I en intervju med sitt eget tv-bolag avslöjar han sin nya partner – den närmare femtio år yngre Francesca Pascale, 27.

– Äntligen känner jag mig mindre ensam, säger han.

Silvio Berlusconi låter inte anklagelser om sex med minderåriga, ökända "bunga-bunga" - fester och tvisten med ex-frun komma i vägen för kärlekslivet.

I en intervju med italienska Canale 5 TV, en del av hans medieimperium, avslöjar Italiens förre premiärminister att han har förlovat sig.

Kvinnan i hans liv heter Francesca Pascale och är nästan femtio år yngre.

– Hon är 27 år gammal, med mycket starka värderingar, vacker på utsidan och ännu mer vacker på insidan.

"Jag älskar henne väldigt mycket"

– Hon är mycket nära mig, hon älskar mig väldigt mycket och jag känner likadant. Min dotter Marina uppskattar henne och älskar henne väldigt mycket också, säger han i programmet enligt brittiska Telegraph.

Berlusconi är fortfarande involverad i en tvist med sin tidigare fru, Veronica Lario. Den 76-åriga miljardären står även åtalad för att ha köpt sex av en 17-årig prostituerad nattklubbsdansös. Berlusconi nekar till anklagelserna.

Ger sig in i politiken på nytt

På frågan om de ökända "bunga bunga"-festerna som hölls i hans hem där kvinnor dansade i underkläder, säger han att det var en "ensam tid".

– Jag kände mig väldigt ensam. Jag hade just skiljt mig och min syster hade dött. Då sa någon "Varför organiserar vi inte några soaréer? Jag blev lurad, säger han i programmet enligt Telegraph.

Berlusconi meddelade för en vecka sedan att han tänker ställa upp i det Italienska valet nästa år för att försöka återta premiärministerposten.

Han har även lämnat något motstridiga uppgifter att han är villig att släppa sin kandidatur om den nuvarande premiärministern Mario Monti är beredd att fortsätta.