Efter kartfloppen – Apple ber om ursäkt

Publicerad 2012-09-28

Tim Cook: ”Vi är oerhört ledsna”

I introduktionsfilmen för Iphone 5 skröt Apple om sin nya kartfunktion.

Men sedan lanseringen av det nya operativsystemet iOS 6, har kritiken mot kartappen varit så skarp att företaget nu ber om ursäkt.

– Vi är oerhört ledsna, skriver Apples VD Tim Cook i ett pressmeddelande.

Med den nya karttjänsten lovade Apple användaren en näst intill magisk upplevelse.

Men när appen väl lanserades, i samband med det nya operativsystemet iOS 6, föll den platt.

Enligt karttjänsten hade så väl Göteborg som Vara försvunnit från jordens yta och tittar man riktigt noga på appens symbol ser man hur den ber användaren att ta en tvär vänstersväng – mitt på en bro.

Lovar bättring

Nu ber företagets VD om ursäkt i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört ledsna för den frustration detta har orsakat våra kunder och vi gör allt vi kan för att göra Kartor bättre, skriver Tim Cook.

Han påpekar också att kartorna kommer att bli bättre – ju mer de används.

– Det finns redan mer än 100 miljoner iOS-enheter som använder den nya versionen av Kartor, och fler och fler ansluter sig till oss varje dag. Ju mer kunderna använder kartorna desto bättre kommer de att bli, och vi uppskattar all feedback vi fått, skriver Cook.

Rekommenderar andra kartor – så länge

Cook rekommenderar de användare som lidit av de bristfälliga kartorna att använda sig av någon annan kartfunktion tills företaget lyckats förbättra tjänsten.

– Medan vi förbättrar tjänsten kan du prova att ladda ner andra kartor, som Bing, MapQuest och Waze. Annars kan du använda Google eller Nokia Maps, skriver Cook.

ANNONS