Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Arvid, Vidar

Nu släpps biljetterna – hemsidan strular

Uppdaterad 11.02 | Publicerad 10.00

Sommaren 2025 gör Oasis sin comebackturné.

Klockan 10.00 i dag öppnade biljettsläppet – och strulet började redan innan det.

– Jag höll på att tuppa av, säger ett fan som fått tag i en biljett.

I en vecka har det stått klart att det ikoniska bandet Oasis återförenas för en comebackturné i Storbritannien och på Irland sommaren 2025 – och nu släpps biljetterna.

Klockan 10.00 svensk tid öppnade portalen för biljettköpen, men redan innan släppet var det hög belastning på Oasis sajt. På Ticketmaster, där biljetter köps, placeras kunder i en kö.

I en kö står över en halv miljon personer och Oasis egna sajt kraschade när släppet öppnade.

Strax efter att biljettsläppet gick bandet ut med en varning till sina fans att inte sälja biljetter i andra hand till väldigt höga kostnader.

”Biljetter kan bara återförsäljas till ursprungspris via Ticketmaster och Twickets. Biljetter som förekommer på andrahandsplattformar är antingen falska eller kommer förbjudas”, skriver Oasis på X.

Aftonbladet har varit i kontakt med en person som redan lyckats få tag i en biljett.

– Jag höll på att tuppa av, säger han.

Redan i fredags kunde det ivriga Oasis-fanet få tag i biljetter. Då släpptes ett begränsat antal förköpsbiljetter. Bara minuter senare låg flera av dem till salu på andrahandmarkandet till 40 gånger det ursprungliga priset, enligt BBC. Vissa av dem kostade 6 000 pund, motsvarande ungefär 80 000 kronor.

Kort därefter gick bandet ut med en varning: Biljetter som säljs vidare på sidor som inte kopplas till arrangören kan ogiltigförklaras.

I nuläget planeras 17 spelningar.

Den brittiska rockgruppen splittrades 2009 under dramatiska former. Efter splitringen har två av gruppmedlemmarna tillika bröderna Noel och Liam Gallagher bråkat offentligt flera gånger.

 

Oasis 1994.

Följ ämnen i artikeln