Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Lovade utredning – facket anmäler Kinberg Batra

TT

Publicerad 2024-06-06

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batras ledarskap är ifrågasatt. Arkivbild.

Anna Kinberg Batra lovade att utreda arbetsmiljön på länsstyrelsen i Stockholm, men hittills har inget hänt. Nu vänder sig huvudskyddsombudet till Arbetsmiljöverket, rapporterar Aftonbladet.

”Arbetsmiljöproblemen till följd av landshövdingens ledarskap kvarstår. Omedelbara åtgärder behöver vidtas och arbetsmiljöutredningen är ett led i det,” skriver skyddsombudet i sin begäran om arbetsmiljöåtgärd.

Huvudskyddsombudet Anna Davis säger till Aftonbladet att myndighetens medarbetare är trötta och konfliktnivå hög .

– Att vår vikarierande länsöverdirektör inte ger klartecken till att arbetsmiljöutredningen kommer igång bidrar till frustration och ohälsa.

Susann Sass Jonsson, lokal ordförande på Saco-S och Lisa Palmér på ST säger i ett gemensamt uttalande att medarbetarnas förtroende för Anna Kinberg Batra är lågt eller obefintligt.

– I ett års tid har vi fackliga tillsammans med huvudskyddsombud jobbat för att ge Anna Kinberg Batra en bättre förståelse för rollen som landshövding och ett bättre förhållningssätt mot myndigheten och medarbetarna. Än så länge ser vi inga stora resultat som förbättrar förtroendekrisen som alltjämt råder.