Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bartolomeus

Trump lovar Kennedy mordkommission

TT-AFP

Uppdaterad 04.00 | Publicerad 03.17

Republikanernas presidentkandidat välkomnar den oberoende kandidaten Robert F Kennedy jr på sitt valmöte i Arizona. Kennedy har ställt in sin kampanj och stödjer istället Trump.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump lovar att tillsätta en ”oberoende kommission under presidenten” som ska utreda mord och mordförsök på presidenter om han blir vald i november. Bland det som ska tas upp är skotten mot honom själv i juli och mordet på president John F Kennedy 1963.

– Det är till Bobbys ära, sade Trump när han välkomnade Robert F Kennedy jr på sitt valmöte i Arizona.

Kennedy jr är den oberoende presidentkandidaten som bara några timmar tidigare sagt att han ställer in sin egen kampanj och förordar en röst på Trump istället.

Kennedy är brorson till John F Kennedy och dessutom son till Robert F Kennedy, senator för Demokraterna som sköts till döds när han försökte bli partiets presidentkandidat 1968.

Kennedy jr verkade lätt obekväm bredvid Trump men sade att han vill samarbeta med Trump för att ”få bort de kemiska tillsatserna i maten”.

Trump öste beröm över sin nye supporter och hävdade att de ska ”kämpa tillsammans mot det korrupta politiska etablissemanget och ge folket makten åter.”

En uppgift för den kommission han lovar Kennedy jr blir att gå igenom alla återstående handlingar som rör mordet på John F Kennedy i Dallas 1963, ett mord som ännu väcker intresse och håller liv i ett otal konspirationsteorier.