Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tord, Turid

Prostituerade rånades och våldtogs – dom i dag

Marc Skogelin/TT

Uppdaterad 08.50 | Publicerad 05.30

Solna tingsrätt.

Mannen stämde träff med prostituerade kvinnor i Stockholmsområdet, men i stället för att köpa sex misstänks han ha våldtagit och rånat dem. Nu faller domen i Solna tingsrätt.

Fem prostituerade kvinnor i Stockholmsområdet utsattes enligt åtalet för övergrepp och rån av mannen i vintras. Två av kvinnorna ska ha utsatts för grova våldtäkter och hotades också med kniv.

”Han sade att om jag pratade eller skulle säga något skulle han döda mig och han tog inte bort kniven som han höll mot mig”, berättade en av kvinnorna senare i polisförhör.

Enligt åklagare Anders Hirsch har mannen varit beväpnad vid samtliga gärningar han åtalas för, två grova våldtäkter och tre grova rån.

– Det används någon form av vapen i samtliga tillfällen. Som det framgår av stämningsansökan är det kniv i fyra fall och ett pistolliknande föremål i ett fall, har han tidigare sagt till TT.

Mannen som är i 40-årsåldern har haft en kommunal anställning som handläggare. Han ska ha kommit i kontakt med kvinnorna genom olika prostitutions- och eskortsidor, och efter att de etablerat kontakt åkt för att träffa dem.

Mannen greps i februari sedan polisen kunnat koppla honom till ett telefonnummer som kvinnorna haft kontakt med, och han har suttit häktad sedan dess.

Han nekar genomgående till rån och våldtäkt, även om han medger att han vid ett fåtal tillfällen träffat kvinnor och betalat för sex.

Förhandlingen i Solna tingsrätt har hållits bakom stängda dörrar. Domen meddelas klockan 11.

Rättad: I en tidigare version var namnet på tingsrätten fel.

ANNONS