Högt uppsatt Hizbollahledare dödad

TT-AFP

Publicerad 2024-07-03 14.17

Gränstrakterna mellan Libanon och Israel. Arkivbild.

En högt uppsatt militär ledare i den Iranstödda shiamilisen Hizbollah har dödats i ett israeliskt angrepp nära kuststaden Tyr i södra Libanon.

Som svar på attacken har 100 raketer avfyrats mot två posteringar i de av Israel annekterade Golanhöjderna, uppger den islamistiska extremistgruppen.

Ledaren som dödades i det israeliska angreppet var Mohammad Naameh Nasser, även kallad “Abu Naameh”, enligt ett uttalande från Hizbollah. Han uppges ha varit befälhavare med ansvar för ett av tre områden i södra Libanon, uppger en anonym källa inom den islamistiska extremistgruppen för nyhetsbyrån AP.

Hizbollahledaren uppges ha dödats i en attack mot en bil. I en video publicerad av lokala medier syns rök stiga upp från en utbränd bil.

Naameh är den högst uppsatta befälhavaren i den iranstödda organisationen som dödats sedan Taleb Sami Abdallah dödades i ett israeliskt flyganfall den 11 juni.

Israel och milisgruppen Hizbollah har nästan dagligen beskjutit varandra sedan Gazakriget inleddes till följd av terrorstämplade Hamas attack mot Israel i oktober förra året.

Den israeliska militären har inte kommenterat attacken.