Polarbröds vd: Den här sidan brer jag på
Publicerad 2021-07-04
Då och då väcks debatten kring Polarbröds storsäljare Rågkaka. Det råder oklarheter kring vilken sida som egentligen är rätt att bre smöret på. I Sommar i P1 ger företagets vd Karin Bodin ett tydligt besked.
– För mig är det självklart, säger hon.
Under rubriken ”vanligaste frågorna” på Polarbröds hemsida svarar företaget att man får ”välja själv” vilken sida av brödet man vill smöra på. ”En smaksak med andra ord”, skriver företaget.
Men i sitt Sommar i P1 berättar Polarbröds vd Karin Bodin hur hon ser på saken.
– Fortfarande i dag kan en debatt blossa upp bland våra konsumenter, vilken sida som är den rätta att bre på. För mig är det självklart: Den ljusa med bubblor. Annars är det ju som att äta en pizza upp och ner, säger hon i programmet.
När Nyheter24 undersökte saken för fem år sedan berättade Polarbröds kommunikationschef Helena Rönnmark att man genomfört en intern undersökning.
– De flesta brer på den ”bubbliga sidan”, sa hon då.
Smöret hör alltså hemma på ovansidan – den bubbliga, ljusa sidan – av brödet. Men företagets linje är ändå tydlig: ”Välj själv!”.