Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Låg död – på gården

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-05

Försvunnen 19-åring hittad mördad i stallet

letar bevis Familjen larmade polisen efter att dottern varit borta i ett dygn. När polispatrullen kom till gården hade ett av syskonen precis hittat hennes livlösa kropp i en stallbyggnad. Nu jagar polisen en mördare.

VOLLSJÖ. Den mördade 19-åriga flickan i Vollsjö hade omfattande fysiska skador efter våld mot kroppen.

Mordet förbryllar polisen.

– Hon verkar inte ha haft några kända fiender, säger spaningschefen Per Lidehäll.

Nu har polisen säkrat flera tekniska bevis på gården som bedöms som mycket intressanta.

”Hon brukade alltid stanna till här och prata när hon gick till bussen, hon var så trevlig”, säger grannen Bengt Johansson.

Polisen säger sig nu ha en klar bild av vad som hänt på gården i Vollsjö.

Men är samtidigt mycket förtegna med detaljer.

– Man har gjort flera tekniska fynd som tyder på att brottsplatsen är på själva gården, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen i Malmö.

De tekniska fynden bedöms som mycket intressanta och ska nu analyseras av tekniska roteln och skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping.

Flickans familj förhördes i går av polisen, men inga nya förhör med dem ska hållas under onsdagen.

– Vi har inga gripna eller inga misstänka. Vi fortsätter med förhör av närboende och folk som känt flickan, säger Lars-Håkan Lindholm.

Klockan 23.15 i måndags ringde barnens mamma polisen och berättade att hennes äldsta dotter var försvunnen sedan ett dygn tillbaka.

– När patrullen kom dit hade ett av syskonen precis hittat henne död i ett utrymme på gården, berättar polisens informatör Calle Persson.

Utsattes för yttre våld

Tekniker och rättsläkare konstaterade att hon mördats.

Kroppen hittades i en äldre stallbyggnad som används som förråd. Polisen vill inte avslöja om den var dold eller om något mordvapen fanns på platsen.

– Vi kan inte ens med säkerhet säga om hon mördades i det utrymme där hon hittades, förklarar Per Lidehäll.

På kvällen ska 19-åringen gått iväg för att träffa en kamrat. Enligt föräldrarna kom hon inte tillbaka. Först ett drygt dygn senare larmade familjen polisen.

Den 19-åriga flickan var mycket omtyckt och beskrivs som ständigt glad och omtänksam mot sina vänner. Hon hade pojkvän, spelade fotboll i Vollsjö AIF och i våras tog hon studenten, som utbildad frisör.

– Hon brukade alltid stanna till här och prata när hon gick till bussen, hon var så trevlig. Hon brukade säga att jag kunde ringa henne om jag vill bli klippt, säger grannen Bengt Johansson.

”Ingen som svarade”

– Men det blev inte av, inte förrän i måndags. Jag ringde på eftermiddagen och då svarade hennes mamma. Hon förklarade att dottern inte var hemma men att hon skulle be henne ringa mig. När hon inte hört av sig ringde jag igen på tisdagsmorgonen, men då var det ingen som svarade.

Hela dagen i går arbetade polisens tekniker på familjens gård.

– Vi har oerhört mycket att gå igenom, säger kommissarie Mats Hägg. De tekniska undersökningarna kommer att ta tid.

– Vi kan i nuläget inte berätta några detaljer ur utredningen, säger Mats Hägg. Men jag kan bekräfta att hon hade omfattande skador efter våld på kroppen.

Hade inga fiender

Under gårdagen hörde polisen samtliga av familjens medlemmar. Deras hus är i nuläget avspärrat och de finns på annan plats. Spaningsledningen vill inte berätta vad som framkommit vid polisförhören.

– Men hon verkar inte haft några kända fiender, konstaterar Per Lidehäll.

Polisen tror att det kan handla om ett komplicerat spaningsmord. Det finns i nuläget ingen misstänkt.