Partiledare Rosing mötte pressen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-08-03

Presenterade styrelsen för Unika Partiet – som är ”vanliga människor”

Linda Rosings Unika Partiet vill företräda utsatta människor

Helt vanliga människor utan politisk erfarenhet – och några strömhoppare från Piratpartiet.

Det unika med Unika Partiet är att styrelsen består av personer som alla har erfarenhet av hur det är att tillhöra samhällets utsatta grupper, meddelade Linda Rosing på partiets presskonferens i dag.

I måndags blev den före detta dokusåpastjärnan partiledare för Unika Partiet. Sedan dess har hon raskt skrivit debattartiklar och gjort uttalanden för att presentera sitt partis ambition: att stötta samhällets utsatta grupper – som arbetslösa, invandrare, barn, pensionärer och handikappade.

Egen erfarenhet

I dag efter lunch mötte hon pressen på en restaurang i Gamla Stan i Stockholm. Hon presenterade partiets styrelse – som till större delen består av människor utan politisk erfarenhet. Bland dem exempelvis en 38-årig ensamstående pappa och snickare, en journalist från Hässelby och en volvo-anställd från Skövde.

– De är alla experter och har egen erfarenhet av de frågor som vi kommer att ta upp. Just det är det unika med vårt parti – att vi vet vad vi pratar om, säger Linda Rosing.

Några styrelsemedlemmar kommer också från Piratpartiet.

”En bra företrädare”

Rosing fick också frågor om sitt kändisskap och om hon tror att hon kan uppfattas som oseriös med tanke på sin bakgrund.

– Varför ska det uppfattas så? Jag är också en människa - som har åsikter. Att jag varit med i en dokusåpa förändrar inte det. Jag har livserfarenhet, jag är mamma, jag har varit arbetslös och levt på a-kassa. Jag har blivit våldtagen och lyckats ta mig ur ett drogmissbruk. Det är erfarenheter som jag tycker gör mig till en bra företrädare för många som varit med om liknande saker, säger hon till Aftonbladet.

Som partiledare förväntades hon också förklara hur partiet konkret vill förverkliga sina satsningar. Men något partiprogram finns inte klart ännu.

Tidigare artiklar

Karin Henriksson

ANNONS