Korsade Australien med en skottkärra

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-14

Joggade över kontinenten för cancerforskningen

David Baird korsade Australien med en skottkärra.

David Baird, 65, joggade tvärs över Australien - med en skottkärra.

Pengarna han samlade in ska gå till cancerforskning.

De 411 mil som David Baird joggade från väst till öst motsvarar 100 marathonlopp på 112 dagar. Han startade den 21 september i Perth och kom fram till Sydney lördags.

108 000 kronor

I den skottkärra han sköt framför sig samlade han in drygt 108 000 kronor. Pengarna ska gå till prostata- och bröstcancerforskning.

Inte en enda gång under joggingturen fick skottkärran punktering. Däremot mådde inte David Bairds fötter så bra.

- I hela mitt vuxna liv har jag haft storlek 10, men efter tre veckor svullnade mina fötter och jag fick byta till storlek 11. Två veckor senare behövde jag storlek 12. Mina fötter kändes enorma. Jag är övertygad om att armarna blivit längre också, säger David Baird till Daily Mail.

Längtade efter öl

Tanken på ett dopp i havet och en kall öl vid dagens slut höll motivationen uppe. Det var ofta varmt i luften och mestadels levde David Baird på frukt och grönsaker.

Värsta faran han utsatte sig för var lastbilarna som blåste förbi i 120 kilometer i timman.

- Förarna var schyssta, de tutade alltid och vevade ned rutan och ropade åt mig. Problemet var när två lastbilar möttes. Då var vägen inte tillräckligt bred.

Från Storbritannien

David Baird är född och uppväxt i Storbritannien och bor sedan flera år i Australien. Han har tidigare tävlat i löpning, rygby, gymnastik och judo. Inför joggingturen förberedde han sig med styrketräning.