Inga misstänkta efter skottlossning

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-12

Två ungdomar blev beskjutna av vapen

Polisen vet ännu inte vad för slags vapen det var som användes då två 18-åriga killar blev beskjutna av ett ungdomsgäng intill Ånestdsskolan i lördagskväll.

Det var sent i lördagskväll som två 18-åriga killar blev beskjutna av ett gäng ungdomar vid Ånestadsskolan i Linköping. Killarna kom åkande på sina cyklar när de hörde att någon sköt mot dem med ett vapen. Ingen av de två skadades. Polisen rubricerar det inträffade som mordförsök.

– Under måndagen har vi hållit förhör med folk i området för att samla in information. Vi vill veta om någon har sett ungdomar i ungefär samma ålder som de som blev beskjutna, säger Bo Österberg som är chef för våldsroteln i Linköping.

Motiv okänt

Enligt honom vill polisen ha information om ett gäng på fyra eller fem personer som rört sig i området kring Ånestad och Duvkullen under lördagskvällen. I gänget skall det ha varit både killar och tjejer.

Polisen har tillsatt en särskild grupp bestående av folk från våldsroteln och närpolisen som ska undersöka vad som hänt.

– Vi tittar på olika ungdomsgäng och ser på de olika grupperingar som finns.

Om de två killarna blev beskjutna av en slump, eller om de var gärningsmännens utvalda offer, kan Bo Österberg inte säga.

– Ett eventuellt motiv behåller vi för oss själva. Om några dagar kanske vi kan går ut med det.

Skjutvapen sällsynt

Polisen har genomfört en teknisk undersökning. Enligt Bo Österberg fann polisen intressant material på platsen men vill inte säga vilket. Vad för slags vapen det rör sig om är fortfarande okänt.

– Det är ytterst sällsynt med skjutvapen i Linköping. Vi vet ännu inte vad det är för vapen som har använts. Det kan vara alltifrån en leksakspistol till ett riktigt handeldvapen.

ANNONS