Parken byggs om för 291 miljoner kronor

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-13

”Det är en förutsättning för oss som klubb”

291 miljoner kronor kommer Norrköpings kommun att satsa på en ombyggnation av Idrottsparken i Norrköping.

– Det är suveränt bra, säger IFK Norrköpings ordförande.

Beslutet att bygga om Parken togs av kommunstyrelsen på måndagskvällen. Det är koalitionen med socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som gett klartecken till bygget som kommer att kosta 291,5 miljoner kronor. Kommunen står för kostnaderna och IFK Norrköping kommer att betala hyra till det kommunala bolag som sköter driften av Parken.

– Det är väldigt trevligt och skoj, säger en belåten Hans Lundin, ordförande för IFK Norrköping, till aftonbladet.se

Klart 2009

Ombyggnationen kommer att ta knappt två år och beräknas vara klar efter sommaren 2009. Bygget kommer att påbörjas redan i vinter och pågå när Allsvenskan kickar igång nästa år.

– Men det kommer inte att påverka spelet. Vi börjar med andra delar, som restaurangdelen mellan VM-läktaren och Norra ståplats.

Beslutet har föregåtts av en hel del diskussion. Den borgerliga alliansen reserverade sig bland annat mot beslutet i kommunstyrelsen. De ville istället att klubben eller någon annan intressent skulle överta ägandet av arenan.

15 miljoner per år

För IFK Norrköping kommer kostnaden att bli 15 miljoner per år, så länge laget spelar i Allsvenskan. Vid eventuellt spel i Superettan kommer klubben istället att betala 8 miljoner i hyra till kommunen.

Hans Lundin är lättad över att beslutet nu är taget.

– Arenan är en förutsättning för oss. För att bli en stabil klubb i toppen krävs en modern arena och det kommer vi nu att få, säger Hans Lundin.