Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Janouch skiljer sig

Publicerad 2013-11-30

Maken vill bo kvar ensam i parets villa

Sexualrådgivare  Författaren och sexrådgivaren Katerina Janouch träffade Robert Bohman för 20 år sedan men nu går de skilda vägar.

Sexrådgivaren, författaren och journalisten Katerina Janouch, 49, skiljer sig från maken Robert ­Bohman, 42.

Sent i går eftermiddag registrerades hans ­ansökan av Stockholms tingsrätt.

På sin blogg på Tara beskriver sexrådgivaren Katerina Janouch sin make som mannen i sitt liv. De träffades i Stockholms klubbvärld när hon var 29 och han 22. Sen dess har de varit ett par. De driver också företag tillsammans.

Maken föreläser bland annat om alkohol och droger.

Robert Bohman missbrukade tidigare kokain och alkohol. Det beskrev Katerina Janouch väldigt utlämnande i boken ”Anhörig” som fick ett stort genomslag. Det var tuffa år där hon till slut ställde ultimatum och ansökte om skilsmässa. Men paret hittade tillbaka till varandra.

Nu tycks kärleken vara på upphällningen.

Skrev på

Det är Robert Bohman som skrivit på, skickat in och betalat skilsmässoansökan.

Han vill bo kvar i villan i Bromma och ensam ha kvarsittningsrätt på bostaden. ”Anledningen är att sökanden måste anses ha bäst behov av att bo kvar i bostaden fram till dess bodelning sker”, står det i ansökan.

Har tre barn

Paret har tre gemensamma barn under 18 år. Maken har begärt att skilsmässan ska föregås av betänketid.

I sin blogg på improveme.se berättade Katerina ­Janouch, i början av veckan, att hon var i Barcelona för att skriva på sin sjunde bok om barnmorskan Cecilia Lund. I tisdags skulle hon återvända till Sverige.

Aftonbladet har förgäves sökt makarna.