Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Klassiskt kök i tiden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-06

"Vi ville göra köket tufft men mysigt"

Träkänsla. Karin och Roger fastnade för Tibrokök. Ekluckorna är både moderna och klassiska på samma gång. Klicka i bilden för större version.

Roger och Karin investerade i ett klassiskt ek-kök.

Det levande ekträet tillsammans med svart och rostfritt skapar en tidlös känsla.

Utsikten är hänförande vacker. Ett kök med vy över Stockholms skärgård är en dröm för många.

Välkommen hem till Karin och Rogers klassiska och stilrena ekkök. Här bor de och deras tre barn Emil, 12, Oskar, 6 och Victor, 5 år, samt den lilla hunden Wilma.

När huset byggdes ut till 160 kvadratmeter för två år sedan lades allt krut på att få det lilla barköket till ett stort och luftig rum där hela familjen kan umgås.

Köket och vardagsrummet hänger i?dag ihop i en öppen planlösning med stora fönster som vätter ut mot vattnet.

–?Vi ville inte ha det vitt som i resten av huset, berättar Karin, vi ville ha ett traditionellt kök, tufft men ändå med en varm känsla.

På villamässan för många år sedan fastnade både Karin och Roger för Tibrokök.

–?Känslan i deras kök är gedigen. Det är trä till och med inuti lådorna i stället för plast.

Åtta månaders jobb

Resan från att mura husgrund till ett färdigt installerat kök tog cirka åtta månader. Det var en lång väntan och samordningen av snickare och elektriker drog ut på tiden.

Själva installationen av köket tog cirka en månad.

–?Den svarta, blanka granitskivan är en favorit i köket och matchar ekluckorna bra, men den var både jättetung och dyr minns Roger och Anna fortsätter:

–?Det bästa med köket är helheten och att spisen är vänd inåt rummet med utsikt mot havet. Då kan man prata och umgås med familj och vänner utan att vända ryggen till.

Kaffe till kunderna

Karin, som jobbar som frisör hemifrån och alltid har haft en kaffebryggare till hands för kunder, var egentligen emot att investera i en kaffemaskin.

–?Men nu vill jag aldrig ha en kaffebryggare igen, ler hon. Nu kan man ta en kopp färskbryggt när man vill utan att behöva sätta på en hel kanna.

Köksinredningen inklusive vitvaror kostade allt som allt nästan 300?000 kronor.

–?Det var det värt, inflikar Roger. Vi är jämt i köket nuförtiden, det är stort och rejält och nu känns det som en villa på riktigt!

Av: Helena Aro

Foto : Angelica Söderberg

Följ ämnen i artikeln