Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

”Du var inte bara bra - du var fantastisk”

Uppdaterad 2012-02-19 | Publicerad 2012-02-18

Kevin Costner höll rörande tal till Whitney Houston

Han spelade mot henne i dundersuccén Bodyguard.

I dag tog Kevin Costner farväl av Whitney Houston i ett rörande tal.

– Du var inte bara tillräckligt bra. Du var fantastisk, sade Costner.

De två hade känt varandra i många år. Det var Kevin Costner som fick Whitney Houston att provspela för rollen som sångerskan Rachel Marron i Bodyguard. Costners tal vid begravningen kom att bli mycket personligt.

– Det var lätt för oss att skratta. Jag kan se Whitney framför mig när hon sprang runt här i kyrkan som liten flicka. Hon hamnade nog i trubbel ibland precis som jag, sade Kevin Costner.

”Du var underbar”

Kevin Costner berättar att han frågade Whitney Houston om hon ville spela mot honom i Bodyguard. Men många frågade honom om han verkligen skulle ha med henne i filmen. Hon hade ju aldrig gjort någon film och dessutom var hon färgad.

Efter Whitneys audition till filmen gick Costner in till henne och försäkrade henne om att hon skulle få rollen.

– Du var inte bara tillräckligt bra. Du var underbar. Du sjöng hela sången utan något band. Du gjorde filmen till vad den blev. Många hade kunnat spela min roll, men du var den enda som kunde spela din roll.

”Så gå nu”

– Du var inte bara söt. Du var så vacker som en kvinna kan bli. De gillade dig inte. De älskade dig, sade Costner om Houstons audition för filmen.

Rösten sprack flera gånger för Costner, innan han avslutade talet:

– Så gå nu Whitney, gå nu. Eskorterad av en arme av änglar till din himmelska fader. Och oroa dig inte när du ska sjunga inför herren gud. Du är fantastisk.