Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Nya bilder på Strauss-Kahn

Uppdaterad 2011-12-10 | Publicerad 2011-12-09

Bevakningsbilder visar pampen lämna hotellet

Här är Dominique Strauss-Kahn – minuter efter det påstådda sexövergreppet.

Nya bilder från övervakningskameror spär nu på rykten att IMF-pampen utsatts för en komplott.

I augusti lades åtalet mot den förre IMF-bossen Dominique Strauss-Kahn ned. Misstankarna mot 62-åringen rörde sig om sexuellt ofredande mot hotellstäderskan Nafissatou Diallo.

Nu har den franska tv-stationen BFM publicerat bilder från hotellets övervakningskameror som visar de båda inblandade kort efter den påstådda incidenten på Strauss-Kahns rum.

Lämnar hotellet

På bilderna syns hur han betalar sin räkning och går till en väntande taxi, knappt 20 minuter efter att sexövergreppen ska ha skett. Han går lugnt och stilla och verkar inte ha någon brådska att lämna hotellet.

Bilderna visar även hotellstäderskan som sitter i en korridor och väntar på att polisen ska anlända, ungefär 40 minuter efter att övergreppet ska ha skett. Hon samtalar bland annat med en kollega och ser ut att berätta om Strauss-Kahn.

Dansar efter besked

Det mest uppseendeväckande på övervakningsbilderna är två hotellanställda som till synes dansar och jublar efter att ha fått höra om övergreppen och att polisen är tillkallad. De två männens dans anses av vissa vara något som tyder på att det rört sig om en komplott mot Strauss-Kahn, enligt AP.

Uppgifterna har bemötts av Diallos advokat Kenneth Thompson.

– Denna film visar ett offer, inte någon som är en del av en komplott för att attackera en man som hon aldrig tidigare har sett, säger han.