Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Barnens desperata klotter i källaren

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-03

Fler fynd har gjorts i den källare i barnhemmet på Jersey som tros ha varit ett tortyrrum. Klotter - troligtvis av ett fängslat barn, kedjor och ett badkar hittades.

”I'v been bad 4 years and years” står det på stolpen i rummet som misstänks ha använts som tortyrkällare.

Nu har nya bilder kommit från barnhemmet på den brittiska ön Jersey där polisen misstänker att flera barn har varit offer för grym bestraffning. Bilderna visar klotter i källaren där ett av offren skrivit ”I’ve been bad 4 years and years”. Troligen är rummet ett av flera där barn hållits fångna och polisen misstänker att det kan finnas fyra igenmurade rum i källaren.

Badkar och kedjor

Fortfarande undersöker polisen de benrester som hittats i källaren. De flesta tros vara ben från djur men polisen måste utesluta att det inte finns några ben från människor, uppger Sky News. En likhund har reagerat starkt på fynd på platsen. Man har också hittat ett badkar och kedjor i källaren, rapporterar BBC News.

Enligt BBC News nätupplaga har polisen också gjort flera nya fynd på platsen.

- Arkeologerna har tagit nya fynd från platsen sa vice polischef Lenny Harper till Sky News. Det är alltför tidigt att säga vad de har för betydelse.

Cirka160 personer hävdar att de har blivit utsatta för övergrepp på barnhemmet. Personer som bott på barnhemmet när de var barn berättar att de blivit satta i fångenskap och sedan misshandlats och blivit utsatta för sexuella övergrepp.