Nya ledtrådar om Annecymassakern

Publicerad 2012-09-12

Åklagaren: ”Vi har intressanta ledtrådar”

En 74-årig svensk kvinna var ett av de fyra offren vid det brutala mordet i alperna.

Förra veckan sköts fyra personer, bland annat en 74-årig svensk kvinna, till döds i en bil i franska Alperna.

I dag berättade åklagaren Eric Maillaud om utredningens framsteg vid en presskonferens i Frankrike.

– Vi har tre intressanta ledtrådar och fortsätter att arbeta hårt, säger Eric Maillaud.

Åklagaren Eric Maillaud vid onsdagens presskonferens.

Det var i onsdags förra veckan som den brittiska familjen och en 74-årig svensk kvinna besköts i sin bil vid Annecysjön när de var på semester i de franska alperna. Mamman och pappan dog, liksom mammans svenska mor och en cyklist som tros ha blivit vittne till massakern.

De två döttrarna, fyra och sju år gamla, överlevde. Polisen arbetar hårt för att hitta ledtrådar till motivet för massakern.

Ledtrådar i England

– Jag tror att ett stort antal ledtrådar finns i Storbritannien. Vi kommer arbeta så nära britterna som möjligt, samarbetet har redan börjat, säger Eric Maillaud, åklagare i fallet, på en presskonferens i Frankrike på onsdagseftermiddagen enligt Sky News.

Eric Maillaud kommer själv resa till England under torsdagen för att fortsätta utredningen.

Släktingar till den brittiska familjen har gjort sitt första uttalande där de säger att de hoppas att de ansvariga snabbt ställs inför rätta, rapporterar AP.

Ska förhöra 7-åring

Tre av personerna i bilen var döda när polisen anlände till platsen. Det fjärde dödsoffret låg bredvid en cykel några meter från det parkerade fordonet.

Den 4-åriga systern överlevde genom att gömma sig under sin döda mors ben i bilens baksäte i flera timmar.

7-åringen fick svåra skallskador och hölls nedsövd men vaknade sedan ur koman. Av polisen betecknas flickan som nyckelvittne, men på grund av hennes allvarliga skador har hon ännu inte kunnat höras närmare.

– Vi avvaktar läkarnas arbete, men givetvis är hon ett nyckelvittne. Hon är den enda överlevande personen som faktiskt kan ha sett någonting, säger Eric Maillaud enligt Sky News.

Enligt åklagaren arbetar polisen nu efter tre huvudspår: en eventuell familjefejd angående ett arv, ett spår kopplat till dem mördade pappans arbete och ett spår rörande parets kopplingar till Irak.

– Det är de tre uppenbara spåren, säger Erik Maillaud, enligt AP.

Åklagaren förklarade också utredningen kan komma att pågå i flera månader.