Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Komiker gripen i pedofilskandal

Publicerad 2012-11-01

Pedofilskandalen i Storbritannien växer.

Polisen har gripit ytterligare en misstänkt – komikern Freddie Starr.

Han anklagas för att ha utnyttjat en 14-årig flicka tillsammans med huvudpersonen i härvan - Jimmy Savile.

Freddie Starr, 69, är en välkänd komiker i Storbritannien med en karriär som spinner över flera decennier. I helgen rapporterade flera brittiska tidningar att han kan vara delaktig i skandalen som skakat Storbritannien de senaste veckorna.

En kvinna vid namn Karin Ward anklagade honom för sexuella övergrepp. Övergreppen ska ha skett tillsammans med Jimmy Savile under BBC-programmet Clunk Click 1974.

Karin Ward, som var 14 år vid tidpunkten, har tidigare framträtt i en tv-dokumentär där hon berättat hur hon utsatts för övergrepp av Savile.

Koppling till Savile

Metropolitan Police bekräftar att man gripit en man i 60-årsåldern och att gripandet är ett led i den gigantiska utredningen kring Savile.

– Mannen från Warwickshire greps runt 17.45 misstänkt för sexualbrott, skriver polisen i ett uttalande enligt Sky News.

Freddie Starr nekar till anklagelserna från Karin Ward men meddelade i helgen att han var beredd att prata med polisen.

Savile misstänks för 300 övergrepp

Barnstjärnan och BBC-profilen Jimmy Savile dog för drygt ett år sedan. Efter hans död har mängder av kvinnor trätt fram och berättat att han utsatt dem för sexuella övergrepp när de var barn. Den gigantiska pedofilskandalen har skakat Storbritannien och växt dag för dag. Scotland Yard har identifierat 200 potentiella offer - men antalet stiger hela tiden. Enligt Sky News misstänks Savile för 300 övergrepp.