Semestern började med en spya

Publicerad 2011-06-09

Så fort bussen rullade mot hotellet började Alexander Nyström kräkas.

För honom och flickvännen Isabell Lindholm fick semesterresan en tråkig start.

– Han hade fulla påsen med spya, säger Isabell om pojkvännen.

Isabell Lindholm och Alexander Nyström fick en dålig start på semestern. Båda blev matförgiftade av flygplansmaten. Foto: Privat.

När Aftonbladet når Isabell Lindholm har paret kommit till hotellet i turkiska Side. Natten till i dag tillbringade de på sjukhus.

På flyget från Midlanda utanför Sundsvall serverades de kyckling. Alexander Nyström åt upp hela portionen, Isabell Lindholm bara litegrann. Båda kände sig yra när de klivit av planet och skulle hämta packningen.

Började kräkas på bussen

– På bussen säger Alexander att han mår illa. Jag frågade om han vill ha en påse men han sa nej. Men så fort bussen började rulla så kräktes han. Jag fick springa runt i bussen och samla ihop påsar, säger Isabell Lindholm.

– Det var flera i bussen som hade spytt. Men Alexander spydde mest. Han hade fulla påsen med spya.

Hon försökte prata med busschauffören men fick först ingen respons.

– Vi åkte en bra bit innan han stannade.

Hämtades med ambulans

Då hade busschauffören kallat på ambulans. Paret och även andra resenärer fördes till sjukhus. Där har de undersökts och fått dropp. Väl på sjukhuset blev även Isabell Lindholm dålig och kräktes.

Flygbolaget står för deras sjukhuskostnader. Men om de kan få någon kompensation för matförgiftningen har de inte fått reda på. Samtidigt är de på bättringsvägen. De har fått instruktioner om att undvika kött och annan tung mat, men ska vara helt återställda i helgen.

– Vi mår rätt så bra faktiskt jämfört med hur vi mått. Nu är vi på hotellet. Men det har varit jobbigt, säger Isabell Lindholm.

ANNONS