”De var maskerade upp till näsan”

Publicerad 2014-05-13

Tungt beväpnad polis gick in i bostaden där 54-åringen fanns

Här grips den 54-årige mannen som misstänks för delaktighet i mordet på den tidigare porrklubbsägaren Mille Markovic, 52.

Tungt beväpnade poliser gick in i bostaden där han fanns och förde iväg honom. 

– Jag trodde att de civilklädda poliserna som gömde sig utanför huset var rånare som väntade på en värdetransport, säger en person som såg gripandet.

Klockan var strax före nio på måndagsmorgonen när polisen grep den 54-årige mannen som nu sitter anhållen, misstänkt för delaktighet i mordet på Mille Markovic.

En person som såg hela insatsen säger att det var ett flertal poliser på plats i en av Stockholms förorter när 54-åringen fördes bort av tungt beväpnade poliser.

Personen såg några personer som gömde sig bakom träden vid ett bostadshus och blev misstänksam.

– De stod där länge och tryckte och jag tänkte först att de kanske väntar på någon värdetransport de skulle råna. Det såg väldigt suspekt ut.

Så personen gick fram och undrade vad de höll på med och krävde att de visar legitimation. Det visades sig att det var civilklädda poliser.

”Polisen maskerade upp till näsan”

Kort efter det greps 54-åringen.

– Det var fyra civilklädda poliser där samt fyra svartklädda med hjälmar och sköldar och en till som såg ut att vara deras befäl, säger uppgiftslämnaren.

– De två poliser som kom ut ur lägenheten först var maskerade upp till näsan.

Den 54-årige mannen fördes ut ur bostaden och kördes i väg. 

Polisen är mycket förtegen och säger inte mer än att en person är frihetsberövad.

Sköts i huvudet

Före detta porrklubbsägaren Markovic var en av källorna i boken "Den motvillige monarken" och hotade i samband med att boken publicerades att offentliggöra komprometterande bilder på kung Carl Gustaf.

Markovic åtalades i slutet av förra året för att ha skjutit mot porrklubben Privé - som han var inblandad i en utdragen ägartvist om - men åtalet lades ner efter att ett vittne tagit tillbaka uppgifter.

Markovic sköts med flera skott i huvudet utanför sin bostad i Ulvsunda, utanför Stockholm i slutet av januari i år.

Nekar till brott

Den nu anhållne 54-åringen ska, enligt uppgift, ha kopplingar till Privé. Han förnekar all inblandning i brottet, enligt hans advokat Sargon De Basso.

54-åringen är känd av polisen sedan tidigare och förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret.

Senast han dömdes till fängelsestraff var 2010. Han hade då ertappats med 1,4 kilo amfetamin i sin flickväns lägenhet. Han hade också en skarpladdad pistol och 17 tillhörande skarpa patroner.

Han berättade under rättegången att han blivit tvingad att förvara narkotikan åt en kriminell organisation. Påföljden blev fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott och vapenbrott.