Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Brinnande bilar fast i tunnel efter kollaps

Publicerad 2012-12-02

Okänt antal bilister fast i motorvägstunneln utanför Tokyo

Flera bilar krossades när delar av en vägtunnel utanför Tokyo i Japan rasade. Räddningsarbetet avbröts senare på grund av risk för nya ras.

– När jag körde genom tunneln började det plötsligt ramla ner betongblock från taket, berättade ett vittne för det japanska mediebolaget NHK.

Japansk räddningspersonal bekräftar att minst fem människor dött i tunnelolyckan. Dödssiffran är dock osäker, och flera brända bilar tros finnas inne i tunneln.

Brandkåren söker i tunneln efter fler skadade och döda, och arbetar med att rensa den från bråte efter det tidigare avbrottet i arbetet på grund av risk för nytt ras, rapporterar AFP.

Vittnar om brinnande bilar

– Jag såg en krossad bil brinna. Jag var rädd och övergav bilen. Jag fick gå en timme för att komma ut ur tunneln.

Minst två bilar ska ha krossats i raset och en började brinna. Polisen hittade senare en bil med flera brända kroppar i tunneln, berättar ett vittne för NHK.

Sasagotunneln ligger åtta mil väster om Tokyo är med sina 4,7 kilometer en av landets längsta. Ett 50-60 meter långt avsnitt ska delvis ha kollapsat, men omfattningen av raset var oklar.

Tog sig ut till fots

Många som färdades i tunneln övergav sina bilar och tog sig ut till fots.

Fem timmar efter raset avbröts räddningsarbetet på grund av risken för nya ras. Tv-bilder visade då svart rök välla ut ur tunneln.

Det är oklart vad som utlöste raset.

TT