Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Hon svindlade till sig 2 miljoner pund

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-02

Hon utgav sig för att vara den stenrika hertiginnan Madame de Savigny.

I själva verket var Shahra Marsh bara en framgångsrik svindlare.

Nu har hennes bluff avslöjats och hon åtalas för att ha lurat till sig två milljoner pund.

Dubbellivet tog slut i mars i år. Nu står Shahra Marsh inför domstolen med 38 åtalspunkter hängande över sig. Under sina år som jetset-dam lyckades hon svindla till sig en förmögenhet på två miljoner pund, enligt The Times.

Lurade alla

Polisen tror att hon lyckades bygga upp en enorm samling av konst, juveler, silver och designkläder. Bland offren finns kända auktionshusen Sothesby's och Christie’s i London och Beaussant Lefèvre i Paris.

I sex år lyckades hon lura alla. Hon byggde upp ett förtroende genom att klä sig i exklusiva kläder och smycken och göra dagliga besök i affärerna innan hon slog till.

När hon bestämt sig för att ”handla” betalade hon alltid med check och krävde att få varorna levererade så fort som möjligt – innan det stod klart för butikspersonalen att det inte fanns några pengar på hennes konto.

Betalade ingen hyra

Vid ett tillfälle fick hon personalen från ett auktionshus i Paris att flyga till London för att leverera en uppsättning juveler. Hon ska också ha lyckats undvika att betala 25 000 pund i hyra för sin lägenhet innan hennes lyxliv rämnade.

När polisen slutligen spårade henne fann de hennes lägenhet full av antikviteter, smycken och lyxkläder. Flera månader senare hittade de ett lagerutrymme där hon gömt resten av sina rikedomar.