Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Flera bränder i Göteborg i natt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-04

Polisen misstänker mordbränder

Minst fyra bränder blossade upp på Hisingen i Göteborg i natt.

En garagelänga med plats för ett 30-tal bilar totalförstördes i en brand i Biskopsgården i Göteborg natten till söndagen, enligt ett ögonvittne.

– Bilarna som stod inne i garaget kan inte ha klarat sig. Hela byggnaden har rasat ihop över dem, säger ett ögonvittne till TT.

Hur många bilar som stod i garaget vet polisen inte. Inga människor har skadats vid någon av bränderna. Vid 8-tiden i morse hade polisen fortfarande bevakning av garaget.

– Vi väntar in väktare. Sedan ska det göras en teknisk undersökning, säger Frank Karlsson, operatör vid Göteborgspolisens länskommunikationcentral.

Inom loppet av en nattlig halvtimme brann det på minst fyra ställen på Hisingen. Samtliga brandplatser ligger nära varandra, vilket bidrar till att polisen misstänker att någon eller några anlagt dem.

Den första branden rasade i ett soprum strax före klockan halv tre. Sedan började det brinna i en husvagn och i garagelängan. Senare började det brinna i en annan garagelänga i närheten. Även i den branden skadades flera bilar.

Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman.