Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Mordmisstänkt häktad i dag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-09

Den anhörige som misstänks för mordet på en 19-årig kvinna i Sjöbotrakten ställdes på söndagen inför häktningsdomstol i tingsrätten i Lund.

Efter drygt en timmes förhandling häktades han som skäligen misstänkt för mordet.

Provsvaren från statens kriminaltekniska laboratorium stärker bevisen mot honom, menar åklagaren Bengt Åsbäck.

På lördagen fick polisen tillbaka provsvaren från de beslag som gjorts vid mordplatsen i Vollsjö. Enligt åklagaren Bengt Åsbäck stärker det misstankarna mot den anhörige personen.

Men när personen häktades på söndagen var det fortfarande bara på den lägre misstankegraden.

Förhandlingarna hölls vid Lunds Tingsrätt. Strax före klockan tolv kom beskedet om häktningen. Det ger åklagaren en vecka att stärka bevisningen. Nästa helg hålls en ny förhandling. Då krävs det att misstankegraden höjs till sannolika skäl, annars försätts denn anhörige på fri fot.

”Finns inga bevis”

Enligt hans advokat Jörgen Malmunger har åklagaren ett svagt fall.

– Det har inte förelagts några bevis, som jag ser det. Möjligen det man kan kalla för försvårande omständigheter, sade han till TT efter förhandlingen.

Hans klient har förhörts flera gånger och nekat till att ha med brottet att göra. Enligt Malmunger har han lämnat en redogörelse för var han har varit och vad han har gjort.

Mår dåligt

Han kommer att ha fulla restriktioner under tiden i häktet. Det innebär att han inte får ta emot besök från någon annnan än sin advokat. Han får inte heller läsa tidningar eller se på tv.

Under den del av förhandlingen som ägde rum inför åhörare, satt den misstänkte utan att försöka dölja sitt ansikte. Han var iklädd en blå tröja och kortbyxor och gav ett samlat intryck. Men enligt Malmunger är hans klient bedrövad över situationen.

– Han mår fruktansvärt dåligt och förnekar brottet. Han är i sorg och sitter helt isolerad från sin familj.