Mördaren band barnen – sedan sköt han dem

Uppdaterad 2014-07-11 | Publicerad 2014-07-10

Den misstänke mördaren låtsades jobba som bud när han först knackade på.

Sedan sparkade han in dörren, band familjen och sköt dem i huvudena.

Fyra syskon – 4, 7, 9 och 14 år – dog i vansinnesdådet.

Ron Lee Haskell, 34, knackade på hos familjen i Houstonförorten Spring i förrgår. Han var klädd som ett bud från budfirman FedEx där han tidigare hade jobbat, skriver ABC News.

Tonårsdottern, 15, öppnade och Haskell frågade efter hennes föräldrar.

Men de var inte hemma.

Haskell försvann men kom tillbaka strax efteråt. Då sparkade han in dörren, enligt åklagarens redogörelse vid de inledande rättegångsförhandlingar i går.

Bakband familjen

Inne i huset band han den 15-åriga flickan, hennes två systrar, 7 och 9 år gamla, och två bröder, 4 och 14 år gamla.

När föräldrarna kom hem bakband han dem också, tillsammans med ytterligare fyra barn – alla yngre än 13 år. Han tvingade dem alla att lägga sig på mage på golvet.

Haskell ska sedan ha frågat var hans fru var – han ska tidigare ha varit gift med en släkting till familjen. Den bakbundna familjen sa att de inte visste.

Sköt dem i bakhuvudet

Haskell sköt alla medlemmar i familjen i bakhuvudet. Tillvägagångssättet liknades av åklagaren vid en avrättning.

Den 15-åriga flickan levde fortfarande men spelade död för att inte bli skjuten igen. Hon larmade polis och sa att Haskell var på väg till hennes morföräldrar.

Polis hittade Haskell och inledde jakten. Den slutade på en återvändsgata, en vändplan. Polisens insatsstyrka stängde in Haskell och hans bil med två bepansrade fordon.

Tidigare dömd

Efter tre och en halv timmes förhandling gav Haskell till slut upp och kunde gripas. Han hade då setts prata i telefon med en pistol tryckt mot sitt eget huvud.

Den 15-åriga flickan var den enda som överlevde skotten. Tillståndet för henne var på torsdagen kritiskt, rapporterar Newsbreaker.

Haskell har tidigare dömts för bland annat misshandel och också belagts med besöksförbud efter att hans ex-fru anmält honom. De två skildes i mars i år - amerikanska medier skriver att det kan ligga bakom våldsdådet.