Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Marinaåklagare petas från fallet

Uppdaterad 2013-11-01 | Publicerad 2012-05-18

Anses jävig

Åklagare Per-Åke Kvarnström petas från utredningen runt Marina Johanssons död.

Han anses jävig, uppger han själv.

– De menar att jag har pratat för mycket med media.

Åklagare Per-Åke Kvarnström ledde utredningen runt det misstänkta mordet på Marina Johansson, 31, i Spekeröd. Marinas ex-sambo åtalades för mord men friades i både tingsrätt och hovrätt. Till stor del på grund av att hennes kropp aldrig återfanns.

När hennes kropp i april i år påträffades efter en sökinsats av en frivilligorganisation sa Kvarnström till medier att han hoppades på att fyndet skulle ge tillräckligt med bevis för att begära en resning.

Kopplas bort

Ett uttalande som nu verkar fått honom petad.

– De menar att jag har jävat ut mig. Men jag har bara sagt exakt samma sak som jag sa i hovrätten. Att om det tillkommer ytterligare bevis så kommer jag att begära resning, säger Kvarnström.

I morse fick han beskedet att han inte längre ska ha kontakt med polisen med anledning av den nya förundersökning son inletts efter fyndet.

– På det sätt jag ser det så finns det ingen anledning att frångå praxis. Och praxis är att det är chefsåklagaren som har kontakten med polisen så länge det inte finns någon skäligen misstänkt, säger chefsåklagare Niclas Sannerholm.

Per-Åke Kvarnström säger att han fått besked om att han anses jävig. Stämmer det?

– Vill inte kommentera de uppgifterna.