Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

SD öppnar för att fälla budget

Publicerad 2014-10-22

Sverigedemokraterna hotar att fälla regeringens budget.

I en intervju med Dagens Industri går vikarierande partiledaren Mattias Karlsson till hård attack mot Stefan Löfven.

– Jag förstår inte hur man tänker när man lägger fram förslag som man vet att man inte har en majoritet för i kammaren, säger han.

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson öppnar upp för att fälla regeringens budget. I en intervju med Dagens Industri säger han att SD är "ett av få partier som skulle gynnas av nyval”. På frågan om han skulle vara beredd att leda partiet i en sådan situation svarar Karlsson:  
– Ja, det är väl min plikt att göra det. Min primära plikt är att se till att vi får en så bra politik som möjligt för Sverige. Om den här situationen består får jag ta det ansvaret om vi fattar ett sådant beslut.  

Enligt Mattias Karlsson är det troligt att delar av regeringens budget kommer att falla.

– Skulle vi landa i att alliansens förslag inte är så pass mycket bättre än de rödgrönas att det är värt att skapa parlamentarisk oreda och ett eventuellt nyval, då blir nästa steg att gå in och titta på de enskilda delarna, säger han till Dagens Industri.

Karlsson öppnar upp för att sänka förlagen kring nya extratjänster i välfärden och reformen kring traineejobb. Han kallar förlsaget för "en dålig jobbsatsning" och kritiserar även planerna på att stänga Bromma flygplats.