Fynd från mystiska hålet förs bort

Uppdaterad 2014-06-06 | Publicerad 2014-06-05

Kläder kan ha hittats

Brittisk polis finkammar nu en underjordisk kammare i sökandet efter den försvunna Madeleine McCann.

Barn i området ska ha lekt där till helt nyligen.

Material har transporterats bort i övertäckta skottkärror.

Bitar av kläder ska finnas i materialet, uppger brittiska Mirror.

Det kryllar av poliser, arkeologer, hundförare och andra experter på den torra och steniga kullen i portugisiska Praia da Luz.

Polisen vill inte säga varför just den här platsen plötsligt har blivit intressant igen, men den ligger bara 300 meter från det hus där Madeleine McCann försvann för sju år sedan.

Under onsdagen restes ett vitt tält över ett hål som hittats på området bland de torra buskarna. Hålet var täckt av en bit korrugerad plåt och anses mycket intressant i utredningen.

Portugisiska tidningar skriver att hålet är en öppning ner till en underjordisk kammare. Barn i området har lekt där tills alldeles nyligen, skriver Mirror. Hålet ska tidigare, sen flera år, ha varit täckt av både plåten och ett lager jord.

Nu har polisen transporterat bort jord och sand, från hålet under tältet, i säckar och skottkärror, enligt BBC.

Polisen använder också stora såll för att sikta sand och jord, enligt Sky News.

Avloppssystem ska undersökas

Under den torra jorden finns ett helt system av avloppsrör. Ett hotell skulle byggas på platsen innan Madeleine McCann försvann. Men projektet avbröts och avloppsrören har aldrig använts.

Tre tunga cementlock, som legat över öppningar till avlopprören, har lyfts bort. Under torsdagen undersökte polisen avloppsystemet med hjälp av små kameror och fiberoptisk kabel, skriver The Guardian.

Portugisiskt militärflyg svepte över området på låg höjd på torsdagen för att fotografera den oländiga terrängen. Bilderna ska underlätta för polisen i det fortsatta sökandet.

Den nya sökinsatsen i Praia da Luz är ett samarbete mellan brittisk och portugisisk polis. Den kom efter att Londonpolisen tagit nya tag i utredningen, enligt Sky News.

Den brittiska polisen har, efter snart en veckas arbete, redan begärt mer tid för undersökningar av platsen.