Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Flyganfall mot Colombo

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-20

Minst två döda

Minst två personer dog och 47 skadades när gerillaflygplan anföll Sri Lankas huvudstad Colombo på fredagskvällen svensk tid, uppger AFP.

Lankesiska myndighetskällor bekräftar att minst ett rebellplan har bombat landets huvudstad. Enligt AFP var det en självmordsattack.

Enligt flera nyhetsbyråer lyste luftvärnseld upp himlen på fredagsnatten och stadens elektrictet slogs ut.

Attacken innebär ett stort bakslag för Sri Lankas regering, som uppgav sig ha förstört alla rebellernas dolda baser.

Sri Lankas enda internationella flygplats, i huvudstaden Colombos östra delar, har efter gerillans flyganfall stängts, säger en företrädare för de lankesiska myndigheterna enligt AFP.

Enligt Börje Mattsson, chargé d'affaires på svenska ambassaden i Colombo, finns det omkring ett hundra svenskar i Sri Lanka. Det är oklart hur många av dem som befinner sig i huvudstaden Colombo.

– Jag tror inte att det kommer att bli några stora evakueringar från Colombo. Kriget pågår långt härifrån. Men jag hade inte hört att flygplatsen hade stängt så nu måste jag ta reda på vad som har hänt, säger Börje Mattsson till TT.

Sköts ner

Ett av LTTE-gerillans flygplan sköts ner vid Bandaranayake, den internationella flygplatsen i Colombo, och kraschade inne på flygplatsområdet, meddelar militären.

Mer information följer.