Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

11-åring påkörd vid busshållplats – dog

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-09

Den 11-åriga flickan hade klivit av bussen och skulle springa över vägen. Då kom en bil körande bakom bussen. Flickan blev påkörd och dog.

I kväll håller hennes klasskamrater en minnesstund i skolans matsal.

Olyckan skedde vid 15.30-tiden på Stallarholmvägen, två kilometer utanför Mariefred, när flickan var på väg hem från skolan.

– Det här hände vid en busshållplats. Flickan sprang eller gick över vägen och kan inte ha sett bilen som kom körande. Hon dog troligen omedelbart, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Föraren, en ensam man i 50-årsåldern, chockades svårt och fördes även han till lasarettet.

Mariefreds skola, där flickan gick i sjätte klass, håller öppet för samtalsstöd fram till klockan 22 i kväll.

"Livet är skört"

– Vi har öppet i matsalen. Det har kommit både elever och föräldrar för att tända ljus och prata. Det är så klart många som är ledsna. Mariefred är en liten ort där de flesta känner varandra. Så hon var ju välkänd här med många kompisar, säger Birgitta Arbinger, skolasssient på expiditionen.

I matsalen finns förutom de tända ljusen även en bild av 11-åringen och en bok där kompisarna kan skriva en sista hälsning.

– Det här är ju fruktansvärt. Man förstår att livet är så skört, säger Birgitta Arbinger.

Discot ställdes in

Även i morgon lördag hålls skolan öppen för eleverna.

"Våra tankar går till den drabbade familjen. Vi har informerat föräldrarna till klasskamraterna i hela årskursen", skriver skolledningen på kommunens hemsida.

Samma kväll skulle en klass på skolan ordna ett minidisco för de yngre barnen. Förberedelserna hade redan börjat när beskedet om den tragiska olyckan kom. Skoldiscot ställdes in och skolans matsal blev istället samlingspunkten för vännerna till den omkomna flickan.