Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Regeringen inbjuden till Motörhead-konsert

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-13

Efterlyser bullermätningar

Regeringen på Motörhead-konsert? En granne till Nöjesfabriken bjuder in regeringen till området när Motörhead spelar för att visa på de höga bullernivåerna.

En granne har bjudit in regeringen till en Motörhead-konsert på nattklubben Nöjesfabriken.

På så sätt hoppas kvinnan att regeringen ska förstå hur störande musiken är för de boende.

Konflikten mellan de störda grannarna och klubben Nöjesfabriken fortsätter. Länsrätten fastställde nyligen Nöjesfabrikens detaljplan som tidigare antagits av kommunen.

Nu överklagar grannarna beslutet till regeringsrätten. En av grannarna, en 31-årig kvinna, bjuder dessutom in regeringen till området när bandet Motörhead spelar på Nöjesfabriken den 7 december för att ”själv uppleva de störningar som de boende i området får utstå”.

Stor nedskräpning

Hon uppmanar även regeringen att besiktiga omgivningarna dagen efter konserten för att se den nedskräpning och förstörelse som deltagarna orsakat.

Nöjesfabriken är felplacerad. Landets näst största nattklubb med fem barer och plats för ett par tusen besökare ska inte ligga i ett bostadsområde, menar hon.

Grannen kräver även att nya bullermätningar genomförs eftersom de tidigare inte gett en ”allsidig bedömning av problemen”.