Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Barnvåldtäkter i lärarrummet – anställd döms

Uppdaterad 14.38 | Publicerad 14.14

Den 22-årige mannen, som varit anställd på en skola, döms till sex års fängelse, bland annat för barnvåldtäkter. Arkivbild.

En 22-årig före detta skolanställd i Blekinge döms för ett stort antal sexbrott mot barn – bland annat i skolans lärarrum.

Straffet blir fängelse i sex år.

Mannen, som varit anställd på en skola, befann sig på ett idrottsläger när han greps, har Blekinge Läns Tidning tidigare rapporterat. Han började då erkänna ett stort antal brott. Bland annat framkom det att flera våldtäktsbrott begåtts i skolans lärarrum, vid ett tillfälle mot två barn samtidigt.

Mannen kunde gripas efter larm från en anhörig, som upptäckt en sms-konversation mellan 22-åringen och ett av de utsatta barnen.

Nu döms han för sex fall av våldtäkt mot barn, tre sexuella övergrepp mot barn, flera fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och ofredande av barn.

Att mannen har erkänt det han anklagats för och dessutom fyllt ut det som de drabbade barnen har berättat om gör att han kan dömas för fler brott än om han hade nekat och därför får han viss strafflindring.

Även det faktum att mannen förlorat sin anställning på skolan bidrar till ett lindrigare straff, skriver domstolen.

Han döms att betala mer än 1,2 miljoner kronor i skadestånd till de utsatta barnen.