Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Ingen gripen efter explosion i Majorna

Publicerad 2020-08-20

Polisen lämnade Majorna i Göteborg ungefär fyra timmar efter larmet om explosionen.

Strax före midnatt på onsdagskvällen kallades polis till stadsdelen Majorna i Göteborg efter larm om en kraftig explosion. Än så länge finns inget kartlagt motiv eller någon gripen.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Efter drygt fyra timmar lämnade polisens tekniker och avspärrningarna hävdes.

– Man håller fortfarande på att titta på vad det kan vara för tänkbart motiv. Det finns i nuläget ingen känd motivbild till varför platsen var vald, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst på torsdagsmorgonen.

Explosionen skedde vid en port på en innergård vid ett flerfamiljshus. Smällen hördes även på Hisingen, enligt polisen, på andra sidan älven. Det är konstaterat att det rör sig om någon form av sprängladdning som har detonerat.

De boendena i den drabbade trappuppgången evakuerades direkt. Fastigheten fick vissa skador men inga personskador har rapporterats.

– Vi har många vittnesuppgifter, nästan alla har varit hemma. Det är väl vid den tidpunkten folk ligger och sover.

Händelsen är i nuläget rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns ingen målsägare som det kan tänkas vara riktat mot, eller någon misstänkt eller gripen, säger Thomas Fuxborg.

Följ ämnen i artikeln