Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Sexåring sköt lärare – mor döms till fängelse

TT-AP

Publicerad 2023-12-16

En polis utanför den skola i Virginia där en sexårig pojke sköt och skottskadade en lärare med sin mammas pistol. Händelsen inträffade i januari i år. Arkivbild.

Mamman till den sexåring som för snart ett år sedan sköt och skottskadade sin lärare har dömts till två års fängelse för grov försummelse av barn.

Pistolen pojken använde var moderns.

Händelsen inträffade i januari i år och det var under ett bråk i ett klassrum som den sexårige pojken sköt en lärare i en skola i staden Newport News i delstaten Virginia, USA. Läraren, en kvinna i 30-årsåldern, skadades allvarligt vid skjutningen och fick genomgå flera operationer.

Fredagens dom var den andra för pojkens mor. I november dömdes hon till 21 månader i federalt fängelse för att ha använt marijuana när hon ägde ett vapen, vilket är olagligt. Kombinationen av kvinnans straff uppgår nu till nästan fyra år i fängelse.

Pojken har berättat för myndigheterna att han kom över sin mammas pistol genom att klättra upp på en låda för att nå toppen av en byrå, där skjutvapnet låg i moderns handväska. Han gömde vapnet i sin ryggsäck och sedan i fickan innan han sköt sin lärare inför klassen.