Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polis med Martin-måltavla sparkad

Publicerad 2013-04-14

Avskedandet offentligghordes på lördagen: ”Fullkomligt förkastligt”

En polis som till en skjutbana tog med sig en måltavla liknande Trayvon Martin, den svarta obeväpnade tonåring som sköts ihjäl i Florida i fjol, har avskedats.

John Walsh, vikarierande chef för Port Caneveral-polisen i Florida, säger till lokala medier att polisen i fråga ledde en skjutövning tillsammans med två kollegor och en civilperson i april, när han tog fram måltavlan och frågade gruppen om de ville använda den.

– Polismyndigheten anser att det beteendet är oacceptabelt, säger Walsh enligt CNN.

”Fullkomligt Förkastligt”

Samtliga tillfrågade ska ha sagt att de inte ville använda måltavlan. Avskedandet offentliggjordes på lördagen.

Benjamin Crump, advokat för familjen Martin, säger till tidningen USA Today att det inträffade är demoraliserande.

– Det är fullkomligt förkastligt att en hög medlem av Port Canaveral-polisen, som svurit att beskydda och hjälpa Floridabor, använder bilden av ett dött barn som övningsmål, säger Crump.

Stormig debatt

Den 17-årige Trayvon Martin sköts i februari i fjol ihjäl av George Zimmerman, som arbetade som frivillig vakt i ett bostadsområde i Sanford. Zimmerman står anklagad för dråp och rättegången mot honom ska inledas i juni.

Fallet orsakade en stormig debatt om rasism och vapenlagar i USA. Martins familj anser att dödsskjutningen har rasistiska förtecken, medan Zimmerman hävdat att han kände sig hotad och sköt i självförsvar.