Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

"Jag skakar fortfarande"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-09

Fredagskryssningen började med dramatik för de 1500 resenärer som skulle med Cinderella vid 18-tiden i dag. Polisen håller just nu förhör med ett 20-tal vittnen på båten. En man mötte rånarna när de flydde i ilfart från terminalen.

Polisen har samlat ett 20-tal vittnen ombord på båten Cinderella som hörs om vad de har sett. Båten hålls kvar vid kaj tills polisen är klar. Tidigast vid 20.20-tiden kommer Cinderella att lämna. Resten av resenärerna har också släppts ombord på båten.

– De håller båten åt oss så att vi hinner göra alla förhör. Men de har redan börjat servera buffén därinne, säger Christer Olsson, yttre befäl vid Stockholmspolisen.

På färjeterminalen höll polisen förhör med personalen som blev utsatt för rånet.

– Rånarna hotade personalen med vapen. De är såklart uppjagade och tas omhand, säger Christer Olsson.

En man blev vittne till hur rånarna slog till utifrån gatan mot terminalen. Han skulle ha åkt med båten men känner sig för chockad för att kunna följa med.

– Jag skakar fortfarande. De var helt maskerade i svart och hade vapen i händerna. När de skulle fly hamnade en av dem precis framför mig på andra sidan vägen. Han tittade på mig. Sedan körde de iväg och höll på att köra över flera personer på övergångsstället, säger han.