Kungen firar 63 – med svärsonen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-30

Daniel Westling är efter lång kamp äntligen en del av kronprinsessans familj

I kväll sitter Daniel med vid middagsbordet och firar sin blivande svärfars födelsedag – som en i familjen.

Efter en flera år lång kamp har kungen tagit Ockelbosonen till sitt hjärta.

– Kungen har insett att de egentligen har ganska mycket gemensamt, säger en person med insyn.

Avslappnad|

Fler källor berättar för Aftonbladet om hur Daniels relation till kungen har utvecklats. Kungen var länge emot Daniel som blivande svärson. Gymägaren var inte fin nog.

Den inställningen har han nu helt lämnat bakom sig.

– De gillar varandra mer och mer. De har samma intressen. När de träffas pratas det mycket friskvård, natur och sport – särskilt fotboll, säger en person med insyn.

Imponerad

– Det är en stor lättnad för familjen att Daniel blivit så accepterad av kungen. Det här har varit mycket jobbigt för allihop. De har inte kunnat prata om det här riktigt. Men nu har stämningen i familjen ändrats, förklarar en annan källa.

Daniels lyckade framträdanden efter förlovningen – främst under representationsmiddagen på Victorias namnsdag och förlovningsfesten på slottet för drygt en vecka sedan – har haft stor betydelse.

– Kungen är imponerad av Daniel. Både kungen och drottningen är väldigt nöjda över att han har gjort så bra ifrån sig, säger Jenny Alexandersson, hovreporter på Svensk Damtidning.

Även medias och folkets positiva mottagande har varit mycket viktigt.

Middagstradition

– Det har fått kungen att slappna av. Och efter att han sett hur lyckliga Daniel och Victoria är nu när de kan visa sig öppet tillsammans har hans fadershjärta smält, säger en källa.

När kungens 63-årsdag firas på borggården i dag kommer Daniel inte att vara med, enligt hovets informationschef Nina Eldh. Han ska inte delta i några officiella framträdanden före bröllopet. Men till det privata firandet är han mer än välkommen.

– De kommer garanterat att ha familjemiddag på Drottningholms slott på kvällen. Det är tradition. Då kommer Daniel självklart att vara med. Han är en i familjen, säger Jenny Alexandersson.

ANNONS