Mamma hotade elever med yxa

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

Försvarade sonen mot mobbare

En tonårspojke blev trakasserad av ett gäng ungdomar på en gymnasieskola i Halland. Då ryckte hans mamma ut och hotade mobbarna med yxa och kofot.

Ett allvarligt bråk bröt ut på en gymnasieskola i Halland på måndagen. En pojke blev trakasserad av ett gäng pojkar på skolgården. För att undkomma mobbarna ringde han till sin mamma som kom till skolgården med yxa och kofot vilket skrämde slag i de andra eleverna.

– Hon ska ha jagat flera av eleverna och hotat dem med yxan. Men ingen ska ha blivit skadad, säger Christer Bartholtsson, länsvakthavande på Hallandspolisen.

Fick utbrott

Innan pojken ringde sin mamma ska han ha fått ett vredesutbrott.

– Han slog sönder glasrutor och välte papperskorgar. Därefter ska han ha ringt sin mamma som kom till platsen, berättar en anställd på skolan som vill vara anonym.

Polisen fick ett anonymt tips om händelsen och håller nu förhör med pojkarna och vittnen till händelsen.

– Mamman hade redan försvunnit från platsen men kommer att förhöras senare, säger Christer Bartholtsson, länsvakthavande på Hallandspolisen.

Ingen person blev skadad men många elever blev chockade av händelsen.

– I vanliga fall brukar det vara liv och rörelse i skolan men nu är det knäpptyst. Det märks att eleverna påverkats av bråket, säger den anställde på skolan.

Klockan 16.30 håller gymnasieskolan en presskonferens i Laholms stadshus med anledning av bråket.

ANNONS