Tre döda i ritualmord i Mexico

Publicerad 2012-04-01

Helgonet som kallas "Santa Muerte" utanför ett marknadsstånd i staden Ciudad Juarez, Mexico.

Två 10-åriga pojkar och en 55-årig mamma misstänks ha dödats genom ritualmord i en sekt som tillber helgonet La Santa Muerte.

Offren skars upp och tömdes på blod medan de fortfarande levde.

Jose Larrinaga, talesman för åklagarna i Sonora state i norra Mexico, säger enligt AP att offrens blod hade spridits runt ett helgonaltar.

Enligt Larringa dödades det första offret år 2009, det andra offret år 2010 och det tredje offret dödades tidigare i mars i år. Offrens halsar var uppskurna och de hade skärsår på sina handleder. Offrens blod hade spridits runt helgonet som avbildats som ett skelett som håller i en lie. 

Blödde till döds

– Ritualen hölls nattetid, de tände ljus. De skar upp offrens ådror och medan de fortfarande levde väntade de på att de skulle blöda till döds och samlade blodet i en behållare, säger Jose Larringa enligt AP.

Myndigheterna började en utredning efter att 10-årige Jesus Octavio Martinez Yanez anmäldes försvunnen av sin styvfar i början av mars i år. Utredningen ledde dem till altaret i Sonora city.

”Vi var alla överens”

Åtta personer har nu arresterats för ritualmorden. Enligt Larringa kunde gripandet ske efter att kriminaltekniska tester gjorts på de blodspår man fann vid altaret.

Två personer, Silvia Meraz och hennes son Ramon Palacios, har identifierats som ledare för sekten.

– Vi var alla överens om att göra det. Förmodligen var hon en häxa eller någonting, sade Silvia Meraz, enligt AP, då hon pratade om det kvinnliga offret.

De andra misstänkta är mellan 15 och 44 år gamla, och många av dem är släktingar.

ANNONS