Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Göteborgspolisen kallar in extra resurser

TT

Uppdaterad 2024-06-06 | Publicerad 2024-06-05

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger att mordet på C Gambino har nätverkskoppling.

Ingen misstänkt har gripits efter att rapartisten C Gambino skjutits till döds i Göteborg. Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna befarar polisen att situationen nu kan komma att eskalera och har därför kallat in extra resurser.

– Vi är på plats med en större resurs än vi brukar, det kommer allmänheten säkert att märka av också, säger August Brandt, presstalesperson på polisen, till kanalen.

Polisen larmades vid 22.30-tiden i tisdags om skottlossning i ett parkeringsgarage i Hisings Backa. På plats hittades en svårt skottskadad 26-årig man, som senare avled på sjukhus.

Polisen tror sig ha en klar bild av hur mordet gått till.

– Skytten eller skyttarna har väntat på honom. Han bor här i området och när han kommer och parkerar sin bil så blir han skjuten med minst två skott, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till TT.

Enligt Göteborgspolisen finns det en nätverkskoppling och offret, den kände och nyligen Grammisbelönade artisten C Gambino, hade koppling till organiserad brottslighet.

– Jag vill inte gå in på vilket nätverk, men han är känd i nätverkssammanhang, säger Thomas Fuxborg .

Enligt TV4 Nyheterna befarar polisen att C Gambinos död kan leda till att konflikten på Hisingen blossar upp och har därför ökat den polisiära närvaron i området genom att plocka in resurser från andra delar av polisregion Väst.

Rättad: I en tidigare version förekom ett felaktigt namn på det musikpris artisten fått.