Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Ylva Thörn tar plats i Lövfens lag

Publicerad 2012-11-23

Den gamla Kommunalbasen Ylva Thörn tar nu plats i Stefan Löfvens lag.

Hon blir vice partisekreterare i S med ansvar för jobbpolitiken och relationen mellan LO och partiet.

– Som prioriterad uppgift ser jag att tillföra ytterligare kunskap om arbetslivets villkor för löntagarna, säger hon i ett pressmeddelande.

Nu tar en gammal fackkompis plats i Stefan Löfvens S-lag. Ylva Thörn, 58, var fram tills 2010 ordförande för Kommunal, det största av de 14 LO-förbunden. Nu blir hon biträdande partisekreterare i S med strategiskt ansvar för facklig-politisk samverkan. Beslutet fattades av partistyrelsen i dag.

Thörn och den tidigare IF Metall-ordföranden Löfven basade för några år sedan för varsitt stort LO-förbund och känner varandra väl.

- Jag är glad och hedrad över att idag ha blivit utsedd till biträdande partisekreterare för Socialdemokraterna. Som prioriterad uppgift ser jag att tillföra ytterligare kunskap om arbetslivets villkor för löntagarna, säger Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare gjort en utredning på uppdrag åt S om just facklig-politisk samverkan.

Posten som biträdande partisekreterare har under lång tid varit vakant inom S. Ylva Thörn var ordförande för Kommunal i 14 år och har en bakgrund som undersköterska. Hon är adjungerad till verkställande utskottet och partistyrelsen.