Brandattack mot polishus

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-20

FORCERADE GRINDARNA Den brinnande bilen rullade in garaget. En död man hittades senare i den utbrända bilen.

Garaget i polishuset i Eskilstuna utsattes på söndagskvällen för ett attentat med en brinnande bil.

När polisen kunde gå in i garaget för att undersöka bilen hittades en död person i fordonet.

Det finns fortfarande många frågor kring händelsen i polishuset i Eskilstuna på söndagskvällen.

Helt klart är dock att SOS Alarm fick ett samtal om branden på Nygatan klockan 19.19. Fyra fordon från räddningstjänsten skickades och garaget var fullt av rök.

När röken hade lagt sig så mycket att man kunde gå in i garaget hittades polisen en död person i bilen. Hur personen avlidit är fortfarande oklart: liksom ålder och kön.

– Kroppen ska nu föras till rättsmedicinska i Solna för obduktion, säger Hans-Erik Åkerlund, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

Inga andra personer skadade

Enligt Åkerlund kan röken sannolikt också ha skadat ett tiotal civila och blå-vita polisfordon. Men inga personer i polishuset kom till skada.

– I våningen över garaget finns arresten. Men trots den kraftiga rökutvecklingen behövde ingen därifrån, eller från det övriga polishuset, evakueras.

– Det var ingen sådan fara, säger Åkerlund.

Han uppger att registreringsnumret på bilen går att urskilja även efter att elden släckts. Men ännu är det för tidigt att säga om skyltarna är förfalskade eller om bilen är anmäld stulen.

Vill inte spekulera kring gärningsman

Åkerlund vill inte spekulera i vem som kan tänkas ligga bakom attentatet. Några liknande händelser har inte inträffat tidigare och Åkerlund beskriver situationen i Eskilstuna som "precis som vanligt".

– Det har inte hänt något speciellt här, säger han till aftonbladet.se.

Resten av polishuset ska nu sökas igenom. Men några andra säkerhetsåtgärder kring enskilda poliser är än så länge inte planerade.

– Nej, det finns inga hot riktade mot enskilda polismän, så något sådant kommer vi inte att göra.

ANNONS