Två våldtäkter i Malmö inom en timme

Publicerad 2011-09-25

Västra hamnen i Malmö. OBS! Arkivbild.

Först våldtogs en kvinna vid Västra hamnen i Malmö i natt.

Sedan våldtogs ytterligare en kvinna på en toalett drygt 700 meter därifrån.

Båda inom loppet av en timme.

– Kvinnorna fördes till sjukhus. Inga misstänkta har gripits, säger Marie Persson, informatör på Skånepolisen.

Den första kvinnan är i 35-årsåldern och berättade för polisen att hon att träffade en man utanför en restaurang på Stortorget i Malmö klockan 02.51. Han erbjöd henne skjuts hem och hon hoppade in i hans bil.

– När de sitter och väntar på hennes vänner som också ska få skjuts så kör han i väg. Han kör på märkliga vägar och hamnar i Västra hamnområdet, säger Marie Persson, informatör på Skånepolisen.

Söker röd bil

I närheten av Dockan vid Dockplatsen våldtar mannen kvinnan i bilen. Hon får sedan hjälp av en vän att anmäla händelsen till polisen och hon förs till sjukhus på morgonen.

– Vi söker efter en bil av större modell och tror att den kan vara röd. Det har vi att gå på om någon sett bilen i hamnen, säger Marie Persson.

Flera män

Drygt en timme efter den första våldtäkten misstänks ytterligare en kvinna ha våldtagits - mer än 700 meter därifrån intill en restaurang på Skeppsbron.

Klocka 03.07 drar flera män in en kvinna i 20-årsåldern på en toalett och våldtar henne. Även hon får hjälp att larma polisen, men av en kille utanför restaurangen.

– Kriminaltekniker kallades till platsen. Båda kvinnorna fördes till sjukhus. Inga misstänkta har gripits, säger Marie Persson.

Inget samband

Trots att våldtäkterna skedde inom loppet av en timme och på nära avstånd ser polisen i nuläget inget samband mellan de två händelserna.

– Nej vi gör inte det. Jag kan inte säga varför, säger Mare Persson.

Under dagen har polisen inlett två förundersökningar om våldtäkt och vill inte uttala sig om det fortsatta arbetet.

– Vi söker gärningsmännen just nu. Så länge ligger vi lågt. Jag kan inget säga, säger Lars-Gunnar Backemyr, inre befäl vid Malmöpolisen.