Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Ny dödsolycka på E18

Publicerad 2014-10-10

Ambulanspersonal och räddningstjänst på olycksplatsen.

En ung kvinna har omkommit i en trafikolycka på den tungt olycksdrabbade vägsträckan E18 väster om Karlstad.

Sträckan har drabbats av många dödsolyckor på kort tid.

Nu ska Trafikverket ta krafttag för att förbättra säkerheten på vägen.

– Vi bedömer att det vi gör nu får god effekt på trafiksäkerheten, säger Håkan Wennerström, regional direktör på Trafikverket.

Olyckan inträffade på fredagsmorgonen. Den kvinnliga föraren befann sig i bilen tillsammans med en ung man. Mannen fördes senare till sjukhus och enligt de första uppgifterna var skadeläget stabilt.

– Inledningsvis hörde vi att personen var svårt skadad. Men som jag förstår kunde läget stabiliseras i ambulansen, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid Värmlandspolisen till Aftonbladet.

Den avlidna kvinnan dödförklarades av läkare på plats.

– Som jag förstår har det gått ganska fort, säger Stefan Wickberg.

Olyckan är en av många dödsolyckor på E18 under kort tid. Vid 9-tiden skedde ytterligare en olycka på samma ställe. En motorcykel välte och gled av vägen. Enligt de första uppgifterna ska föraren vara oskadd.

I måndags omkom en man när en personbil krockade med en lastbil på sträckan. På samma vägsträcka omkom tre personer i en familj i en liknande olycka i slutet av september.

Trafikverket släppte ett pressmeddelande på fredagen där man berättade hur man ska hantera de höga dödssiffrorna på vägsträckan.

– Nu planerar vi för att genomföra förbättringarna snabbt, sa Trafikverkets regionchef Håkan Wennerström.

Sänkt hastighet, från 90 till 80 kilometer i timmen, är en av de åtgärder som sätts in. Dessutom ska Trafikverket sätta upp skyltar som varnar för olycksdrabbad väg. Fler heltäckande linjer ska ritas ut.

– De olyckor som har inträffat på E18 är djupt tragiska. Vi bedömer att det vi gör nu får god effekt på trafiksäkerheten, samtidigt som det inte kräver långdragna utredningar eller prövningar för att bli verklighet, sa regional direktör Håkan Wennerström.