Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

150 begravda i massivt jordskred

Publicerad 2014-07-30

Över 150 personer är saknade efter ett kraftigt jordskred i en by i västra Indien, uppger indiska myndigheter enligt AP.

– Det är en liten by och det hände väldigt plötsligt, säger den lokale lagstiftaren Dilip Walse Patil till tv-stationen CNN-IBN.

Jordskredet inträffade i byn Ambe under häftiga regnväder tidigt på onsdagsmorgonen. Men på grund av dåliga telefonsignaler kom information om det inträffade ut först efter några timmar.

Minst 40 hus ska ha blivit begravda i jordmassorna. Informationen kommer från en tjänsteman på myndigheterna i Punedistriktet i delstaten Maharashtra, Prabhakar Deshmukh.

Punedistriktet ligger 151 kilometer sydöst om delstatshuvudstaden Bombay. Närmaste vårdcentral ligger 15 kilometer bort.

Räddningen försvåras

Han berättar för tv-kanalen CNN-IBN att räddningsarbetare är på väg till området men att de hindras av de dåliga vägarna och det ihållande regnet.

– Det finns hinder. Det är ett kulligt område och de kraftiga regnen fortsätter, säger Deshmukh.

Invånare i Ambe har på egen hand påbörjat arbetet med att få undan bråten tillsammans med den lokala polisen.

Runt 100 räddningsarbetare har nått området men förstärkningar på 150 man från byn Ambegaon dröjer, enligt Alok Avasthy, befäl för en nationell insatsstyrka för katastrofer.

6 000 dog förra året

Jordskred är vanliga under monsunregnen som pågår från juni till september. Området ligger vid foten av Sahyadribergen och har skövlats hårt på skog, vilket gjort marken känslig.

Problemet finns i flera områden i Indien. Förra året dog över 6 000 människor i översvämningar och jordskred i den norra delstaten Uttarakhand under monsunsäsongen.