Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ratades av kollegan – beställde tusen biobiljetter i hennes namn

Publicerad 2016-04-20

En kommunalanställd 36-årig man i Malmö hade visat intresse för sin kollega, men ratats.

Då beställde han 1 000 biobiljetter med tillhörande popcorn-menyer i hennes namn.

Mannen har nu åtalats för ofredande.

De många biljettbeställningarna med lika många popcorn-menyer upptäcktes 5 februari i fjol när kvinnan fick ett bekräftelsemejl från SF bio, skriver Sydsvenskan.

Företagsbiljetterna var beställda i hennes namn och då de redan postats skickades alla 1 000 i varsitt frankerat kuvert. Snabb att agera lyckades kvinnan returnera samtliga utan kostnad.

Men efter bio- och popcornsbombingen gjordes fler beställningar i kvinnans namn. Bland annat ska någon ha köpt fem dildos och andra sexleksaker för 2740 kronor, registrerat henne på en casinosajt och beställt kostnadsfria VR-glasögon i hennes namn.

Ångerfull kollega

Efter att kvinnan polisanmält händelserna uppdagades det ganska snart att det var den 36-årige kollegan som försökt spela henne ett spratt, skriver Sydsvenskan.

Mannen, som har erkänt brott, har nu åtalats för två fall av ofredande.

– Jag tyckte att det var lite småroligt just då, som en busringning. Men jag har i efterhand förstått att det inte var roligt alls, har han sagt i förhör.

Mannen ska efter den insikten skickat ett handskrivet förlåt-brev till kollegan. Han har avslutat sin anställning inom Malmö stad.

Följ ämnen i artikeln