Michelle Obama hyllade Clinton

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-26

Michelle Obama möttes av jubel när hon gick upp på den blå scenen i Pepsi Center och tog till orda. Publiken vid demokraternas konvent viftade med amerikanska flaggor och Michelle-skyltar.

Efter en lite trevande inledning slog hon an en stark ton och berättade om sin uppväxt i en arbetarfamilj med mycket kärlek i Chicagos södra förorter.

Det som slog mig den första gången när jag mötte Barack var att - trots hans märkliga namn och uppväxt på exotiska platser - så var våra familjer så lika, sade hon och fortsatte att tala om goda värderingar och styrkan i den amerikanska drömmen.

Michelle Obama, klädd i turkosgrönt, introducerades av sin bror Craig Robinson som bland annat berättade hur hon som barn kom ihåg alla avsnitt av favorit-tvserien the Brady Bunch, hur hon senare som advokat arbetat för utsatta i samhället och hur hon alltid satt sina döttrar främst.

Michelle Obama fick stående ovationer när hon i uppskattande ordalag talade om Hillary Clinton som "genom sina 18 miljoner röster" har gjort världen bättre för våra barn.

Hon fortsatte energiskt att betona vikten~av sjukvård for alla och att bygga ett samhälle som bygger på hopp, inte fruktan.

Han kommer att nå de här målen genom att göra som han alltid gjort, genom att föra oss samman... han vet att tråden som förenar oss är stark, sade hon om maken och presidentkandidaten Barack Obama.

ANNONS