Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

I dag börjar rättegången mot våldtäktsmisstänkta Rocco Jensen

Publicerad 2011-11-24

Rocco Jensen, 41, är misstänkt för den grova våldtäkten av en 12-årig flicka vid S:t Eriksplan i centrala Stockholm.

I dag börjar rättegången mot den tidigare dömde mördaren – som lät sin ex-flickvän förblöda på ett golv.

Den 15 juni 2011. Den 12-åriga flickan är på väg hem till en kompis som bor på S:t Eriksplan i centrala Stockholm.

Men plötsligt överfölls hon. En för flickan okänd man drar in henne i en trappuppgång och utsätter henne för en mycket grov våldtäkt. Klockan är bara runt åtta på kvällen, det är ljust ute och flera personer i rörelse.

Efter våldtäkten lämnar den misstänkte Rocco Jensen flickan liggandes i trappuppgången.

Stark bevisning

Flickan larmar genast polisen. Först en månad senare kan Jensen gripas. I tisdags, den 15 november, åtalades han för våldtäkten.

Enligt stämningsansökan och åklagaren är bevisningen stark. Dels så hittades Rocco Jensens DNA på flickans trosor och shorts.

– Jag kan bekräfta att det var det som ledde fram till gripandet. Vi fick en träff i systemet som ledde fram till den här mannen, har kammaråklagare Jennie Söderberg, tidigare sagt till Aftonbladet.

Fångades på bild

Dels kunde flickan kunde även ge ett bra signalement av mannen som överföll henne. Bilder på Rocco Jensen från övervakningskameror samma kväll binder honom till platsen och kläderna stämmer in på flickans beskrivning.

I dag klockan 9 påbörjades rättegången mot den misstänkte Jensen vid Stockholms tingsrätt. Rocco Jensen är åtalad för grov våldtäkt mot barn.

Rocco Jensen fördes in i rättssalen klädd i de gröna kläderna från häktet.

– När han kom in tittade han rakt på den närvarande pressen och vek inte med blicken, säger Aftonbladets reporter Lisa Röstlund.

Yrkar på 190 000 kronor i skadestånd

Åklagare Jennie Söderberg la fram anklagelserna mot den misstänkte.

– Rocco Jensen ska den 15 juni i en trappuppgång på S:t Eriksgatan X ha genomfört samlag och andra sexuella handlingar som motsvarar samlag mot målsägande.

Åklagaren yrkade sedan på att Rocco Jensen döms för grov våldtäkt mot barn. Och att Jensen ska betala 190 000 kronor i skadestånd till den 12-åriga flickan.

Jensens advokat Björn Lagerling meddelade att sin klient förnekar brott och bestrider ansvar.

Domaren beslutade sedan att förhandlingarna skulle ske bakom stängda dörrar med tanke på brottets art och målsägandes låga ålder.

Tingsrättsförhandlingarna fortsätter under fredagen och är planerade även för måndag och tisdag nästa vecka.

Tidigare dömd för mord

1993 dömdes Jensens till livstids fängelse efter att misshandlat och knivmördat sin ex-flickvän Ann-Charlotte Lindström i hennes hem i Norrköping.

Rocco Jensen la sig och sov när Charlotte Lindström svårt skadad blödde till döds ropandes på hjälp på köksgolvet.